Bavimo se međunarodnom špedicijom, koja se može definisati kao skup specifičnih funkcija, poslova, vještina i pravila koja efikasno omogućuju otpremu, dopremu, i provoz materijalnih dobara svim prevoznim sredstvima, svim prevoznim putevima u konvencionalnom, kombinovanom i multimodalnom transportu.
Naš osnovni zadatak je zadovoljavanje potreba naših komitenata za kompletnom logističkom uslugom, na obostrano zadovoljstvo. Želje i očekivanja naših kupaca su nam na prvom mjestu. Sa dosadašnjiim iskustvom u ovom poslu, te obrazovanjem kadrova kroz dodatne treninge i škole špediterstva, dostigli smo zavidan nivo u pružanju špediterskih usluga. Dvanaest od osamnaest zaposlenih radnika u našoj špediciji posjeduje Certifikate za obavljanje špediterskih poslova izdate od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a tri zaposlena posjeduju međunarodni certifikat odnosno „FIATA” diplomu za međunarodno otpremništvo izdate od “FIATA”, odnosno Međunarodnog saveza špediterskih udruženja sa sjedištem u Cirihu.
Stalnim unapređenjem kvalitete usluga i razvojem poslovanja želimo biti u vrhu, te tako omogućiti i sebi i svojim komitentima stalan rast na tržištu. Dugoročni partnerski odnosi temeljeni na uzajamnom povjerenju, poštovanju i lojalnosti uslov su za ostvarenje tih želja.

Od 28.07.2014. Špedicija Globus d.o.o. posjeduje AAA certifikat bonitetne izvrsnosti, koji izdaje Bisnode BH d.o.o. Sarajevo.
Ovaj certifikat je potvrda dugogodišnjeg sistematskog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaće privrede.
Certifikovanje kompanije (bonitetna izvrsnost) je dugogodišnja međunarodna praksa koja nositeljima certifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na konkurentska preduzeća. Pored toga njihovim poslovnim partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja, kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja.

TimoCom ID: 228210